lunes, 14 de diciembre de 2009

4. Avaluació de recursos

Clique a sobre el títol i apareixerà la webquest que elaborarem en grup.


Hola a tots:

Quan a la valoració de la webquest, a la entrada anterior ja vaig comentar que una de les característiques de la webquest que crec que incideix en una obertura de mires, és el treball conjunt de dues temàtiques: per un costat la interculturalitat: concepte ampli, difícil d’acotar per la quantitat de factors que intervenen, per les sensibilitats que mou i pels sentiments que remou en les persones, estem parlant de persones; i per l’altre, una eina, la xarxa on s’hi pot trobar molta informació, és un mitjà relativament nou, és virtual, és un mitjà que comunica, uneix i comparteix però d’una manera totalment diferent a lo que culturalment estem acostumats.

Una altre característica de la webquest és que tot l’alumnat reb la mateixa informació des de la xarxa; sí s’explica com s’ha de fer una activitat, l’alumnat pot rebre el missatge de diferent manera i també entendre’l diferent.

Una altra característica és posar a l’abast de l’alumnat una eina en la qual han de desenvolupar també les seves competències. Aquesta esdevindrà un canal important de interconnexió en tots el àmbits i nivells, i l’alumnat no es pot quedar analfabet en aquesta qüestió.

Per tant la valoració de la webquest que faig és positiva, però a més suposo que l’evolució d’aquesta eina serà una realitat, amb la qual cosa el desenvolupament de l’alumnat anirà lligat a l’evolució que faci aquesta o a la introducció de noves eines.

Quan el material avaluat en la Pac3, considero important saber catalogar el material i és important per poder assumir una idea de la interculturalitat que proporcioni cohesió social malgrat els moviments migratoris de cada dia seguin més grans i per més qüestions diferents.

Necessitem assumir un concepte de la interculturalitat que sigui fort i de màxims perquè és la resposta que necessitem a aquest repte, és la resposta per a la convivència, per a la tolerància, per a la solidaritat, per a la cohesió social.

La valoració que en faig de la Pac2 i de la Pac3 és molt important, només pel fet de passar a que desconeixia l’existència de la webquest a elaborar-ne una. De cara a una futura activitat professional també resulta molt instructiu, el fet de saber-les crear pot ajudar a un professora a un moment donat, de la mateixa manera el conèixer-los i saber-los catalogar. Sens dubte són coneixement que tindrà la seva repercussió en el moment de incidir en el centre, ja sigui en un cas concret d’un alumne, amb l’estructura organitzativa d’unes classes o amb una metodologia a aplicar a un moment donat, etc.

Per tant la valoració del coneixement i catalogació de la webquest m’ha resultat molt satisfactori.

No hay comentarios:

Publicar un comentario